lördag 31 maj 2014

Paleo inspirerad jordgubb och rabarberpaj med sommartäcke..

Har ett fantastiskt recept som är perfekt en varm sommardag.. har ändrat om det så det skulle passa in mina nya vanor på att inte äta vetemjöl och inte vitt socker så blev det så här och måste säga att det är SÅÅÅÅ mycket godare än havregrynssmulpaj, så TESTA!!!
Ni blir inte besvikna..



2 dl rårörsocker
2 ägg
125 gr smör
1 dl kokosmjöl 3,5 dl riven kokos
1/2 tsk bakpulver
500 gr  rabarber och jordgubbar lr andra bär

Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa med elvisp ägg och socker lite poröst, blir inte vitt som vanligt socker men det ska bli fluffigt.
Blanda sammam de torra ingredienserna för sig.
Häll mjölblandningen i äggsmeten och därefter smöret.
Smörj en pajform och lägg i bären och rabarber ( skulle det vara för vattningt kan man hälla på lite maizena pulver över lr potatismjöl om man har det istället) helst innan de läggs i formen.


Bre över smeten med en gång, annars blir den för fast och svår att bre på..

Grädda mitt i ugn på 200 grader ca 30 min, kolla efter 20 ifall den behöver täckas med folie..




Servera med vaniljsås lr vaniljglass ..

Supersmarrigt , jag lovar!
Hör gärna av er om ni prövat!






Fick fatt i mycket rabarber så jag passade på att göra lite kräm oxå med jordgubbar..Det var oxå en hit =)


Må gott , ToodeLoo =)








1 kommentar:

Hedvig sa...

Lät inte helt fel. Synd att min rabarber ännu är lite tanig. .)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...