onsdag 26 maj 2010
Dubbelmarinerad Fläskfilé
När vi var på Stickkafé sist så bjöd Helena på detta.Det var så gott och pastasallad och olika kalla såser bjöd hon till!
Jag bad om receptet och i helgen gjorde jag det ..
Överenstämmer inte helt med mina vanliga "Enkla goda recept" Men GOTT Är det ,så det var det värt.
Kruxet är att köttet ska skäras i mycket tunna skivor, så det ser ut att vara mycket mat ,men samtidigt tar man ju mer så det jämnar ut sej..Imin släkt så äter dem mycket så detta receptet är till 30 pers,men till oss är det som 15..Om man serverar det som en egen rätt.Men det gör ni ju som ni tycker.
(30 pers) Marinad 1.
3 kg fläskfilé
1 1/4 dl finmalet salt lr 1 1/2 dl grovsalt
10 kvistar rosmarin lr 3 msk torkade.
6 st skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 l vatten
Marinad 2.
Strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin lr 2 msk torkad
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk grovmalen svartpeppar
Sätt ugn på 125 gr.
Bryn fläskfilén utan att krydda.Sätt över i en smord form o sätt i en kötttermometer,den ska visa 70 grader och det tar ca 30-40 min.
Koka upp vatten,salt ,rosmarinen,vitlöken,pepparn.Lägg i köttet.Låt stå kallt i 12 timmar.
Ta upp köttet och häll bort marinaden.
Gör Marinad 2.
Skär citronskalet i strimlor och förväll det med lite vatten i en halv minut.Blanda det med de andra ingredienserna.
Skär köttet i MYCKET tunna skivor.
Häll över köttet tills det återstår ett par timm till servering.
Som sagt servera gärna med kall pastasallad och kalla såser lr som jag gjorde potatissallad o bröd..
Perfekt till en sommarbjudning!!
Lycka till!!!
ToodelOO
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Mmm... låter & ser JÄTTE gott ut!!! Skulle jag mer än gärna bli BJUDEN på =)
Hoppas att du mår bra & att du får en underbar dag!
Varm kram till dig från din vän Tina
Smask det där.
Du ska få ett recept av mig på dubbelmarinerad oxfile. Det du, var snadder ska jag säga.
Kramen.
Jösses, jag blir ju helt superhungrig! Ser jättegott ut!
Ser så gott ut!!! Knorrar lite i magen.. måste nog äta något:)
Kram Annika
Låter urgott.
Får skriva ut på jobbet i morgon.
Tack för tipset.
Hej!
Tack för din rara kommentar hos mig! Nu hittar jag ju till dig också :)
Ska bli spännande att titta igenom din blogg. Det är så kul med "pysslande" människor! Du verkar väldigt duktig på det där med att sticka och virka... är själv på nybörjarstadiet sen 30 år tillbaka :)
Kram Outi
PS. Måste prova det där receptet. Låter hur gott som helst!!!
Å så gott det där ser ut och jag som räknar points, bläää. tack för din kommentar om rosen, så gulligt av dig. det dröjer lite med svaren för jag har häcken full här men jag svarar så fort jag hinner. Tack, jag hon kommer att bli så fin. Älskar hennes stil. Hon är 18 år och klär sig så kvinnligt och fint för övrigt så man blir lite avis hihi. NEJ jag har inte sytt den utan den är köpt. Skulle inte ha tålamod till att sy en sån och jag kan faktiskt inte ärligt talat heller. Hoppas allt är bra med dig! Hörs kram
Klart du får låna. Säg bara till vilka du vill ha....
Mailar dig orginalen så får du hela bilden.
Kramen.
Skicka en kommentar