lördag 9 februari 2013

Ull i olika former

Här kommer lite fler FO,s.. först ut ett par alpacka pulsvärmare med spetskant.


Har legat nästan klar i en låda men hade nästan glömt bort dem så det var skönt att få det gjort, de värmer så mjukt och skönt. Samma med de skruvade strumporna... det var SSS varning på de länge (second sock syndrome) Men fick gjort den andra sockan och bättre de sitter på fötterna än skräpar i någon låda.. De är gjorda i merino ull.


En kompis till mej var sugen på att sticka ett annorlunda sockmönster från drops och jag gillade oxå det jag såg så vi beställde Nepal(ull och alpacka), visst inte det ultimata när det gäller slitaget, ska helst vara polymaid till strumpor , men vilken lyxkänsla och det kan man ju säga mer än på ett sätt. Det var ju inte det billigaste garnet till ett par strumpor, men det blev mer ett par sko/stövlar.

Blev faktiskt besviken för sömmen sitter under fotsulan, jag läste ju så klart inte hela mönstret.. men men nu vet vi det.. Ska jag sticka de igen så kommer jag sticka som man brukar , på strumpstickor.. runt o runt , tror det blir bättre faktiskt.. Annars var det kul och man slipper göra häl..

 
 Svägerskan och svågern kom förbi samma dag de fått sin nya vackra valp. Molly är en rottweiler och det är otroligt att en sådan liten tulta kan bli sååå stor som de ändå blir..

Ska faktiskt passa henne om en månad så det ska bli kul , för jag bara älskar valpar och valptiden , visst mycket olyckor med kisseri och sådant men jises då händer det grejor.. Det är verkligen som om att ha ett litet barn, för det är inte mycket annat man kan göra utan att passa de hela tiden. Sen är det bra för min pekingese att vänja sej vid henne för hon gillar inte stora hundar och särskilt inte deras förra hund  som tyvärr inte finns mer , så hoppas verkligen att Ebba kan bli vän med denna tulta..

Må gott alla!!

ToodeLoo =)

3 kommentarer:

Mia sa...

Det är skönt med något varmt och lyxigt på fötterna även om det kanske inte har bästa håll, men sömmen under.. kanske inte det skönaste.
Vilken charmfull valp, lycka till :)

Sunna sa...

så underbara strumpor och vilken bedårande valp, tittar på moses här och kan inte fatta han varit så liten

Evas Pyssel sa...

Det var häftiga strumpskor. Gillade, fast med sömmen under foten var det ju inte så skönt. Hur tänkte de ??
Kram Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...