fredag 20 september 2013

Höstkappa

Hej hej!!
Jaha nu har det verkligen blivit höst och då är det passande att jag blivit klar med kappan till svägerskans tös som är tre år, gjord i alpaca boucle och puddel.. och duffelknappar.


Dubbel tråd i koftan och mössan i en tråd, mönsret till mössan fick jag improvosera för det jag hade från början blev för fanken en strut..Grrrr Usch det var inte kul när jag drog upp o började om och började om och började om....... Och ändå blev det FEL! Så konstaterade att det ÄR mönstret som inte stämmer.. men till sist efter lite knåp så blev det bra!


 Hon blev supernöjd och det är det viktigaste!!
Kul!!  =)

Nu ska jag faktiskt göra säsongens första äpplekaka på våra egna äpplen för i år igen har vi fått ynnesten att få många så det är härligt!

Må gott!

ToodeLoo  =)

6 kommentarer:

Emilia sa...

Så fin kappan blev - och mössan!

Anonym sa...

Vad fin kappan och mössan blev.
Hur mår du annars?
Kram

Synnøve. sa...

Godmorgon Pixi.
Joda, jag lever allt...
Länge sen nu.

Vilken vacker kappa du gjort. Du är så duktig, jag kan ju inte ens sticka en vanlig halsduk....

Hoppas det är bra med dig.
Kramar från nabolandet.
Synnöve.

Mia sa...

alpacka, boucle og puddel, låter mjukt och skönt. så fin både jacka och mössa blev, duffelknappar passar ju perfekt :)

Lina sa...

Så höstig och fin! Var det inte jobbigt att sticka i dom garnen, har hört att det är så svårt att hålla reda på vart man är och lätt att få extra maskor genom öglorna i garnet! Drops har ett så fint mönster på en poncho i alpaca boucle (eller hur man nu stavar) men jag vågar mig inte på den! Du undrade vad det skulle bli av det mönstrade jag stickar på nu, och det ska bli en väst. Perfekt att svepa om bebisen sen när man ska amma hade jag tänkt :) den påminner lite om den gula koftan jag stickade.
Mvh Lina

Pixi sa...

Chissra: Jag kan inte kommentera på din blogg ,det går inte alls=) Hoppas du ser detta här..Kram <3

Lina: Jo det var lite bökigt, särskilt med dubbeltgarn i mitt fall blev det stora öglor som jag fick åtgärda som krävde mer jobb o tog tid men det kanske inte blir så för alla . jag stickar väldigt löst. Men när jag gjorde mössan i enkelt garn o st 5 så funkade det fint så med andra ord, enkelt garn o mindre stickor så kör på för garnet är ljuvligt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...