onsdag 8 januari 2014

Julen 2013

Man är väl nästan less på julen nu , men om knappt en vecka då får julen vara slut, för då är det tjugonda knut, då ska julen ut...

Tycker om traditioner så jag väntar att ta ner grejorna tills dess  men tänkte visa lite hur våran jul o nyår vart, om ni orkar..hehe

Dagen innan så fick vi fint besök av en tomte som bara skulle in o hälsa på snabbt, men det var en konstig tomte , för han lämna aldrig några klappar, så vi förmodade att vi inte varit snälla i år....


Vi åt lite julamat 2 dagar innan för på självaste julafton skulle vi ha lite annorlunda.. Nämligen ugnsstekt anka.. Har aldrig gjort det innan men ni kan tro jag kollade in Jamie Olivers anka mer än en gång så det blev jättebra.. Först marinerades med kryddor 2 timmar sen i stekpåse nästan 2 timmar , sen sås av skyn och så ficlk de en fin stekyta resten av tiden i ugnen.

 .Åts med kokt potatis, rödkål och brysselkål o gele.. Smakade väldigt bra och mört och fint.. Så nu vet man det.. men det var rätt  mycket jobb med det ändå så vet inte om jag gör det fler gånger, pust..hehe..Tydligen hade vi vart snälla för det låg "lite" klappar under granen ändå...!Ja det var skönt när det var över men lite mellandagsrea blev det iaf fast det är hur mycket folk som helst precis som innan jul... Skönt att komma hem efter sånt jäkt..

 Sen var det bara till att bestämma vad vi skulle äta till nyår.
Vi firar med ett annat par som oxå har en raket rädd hund så lugnare o skönare här på landet och äta ska vi ju ändå göra så vi brukar hjälpas åt.
 Hon gjorde huvudrätten och vi det andra så dottern gjorde förrätten som var en avocadokräm med räkor på toast!


Huvudrätten var inbakad fläskfile med svampstuvning och sås med potatistorn(riven potatis i hög form med svamp )


Efterrätten gjorde jag mini pavlovas med grädde och bär (Marängbottnar ) Allt var jättesmarrigt och det var inte så jobbigt för hundarna , för de smällde inte så mycket häromkring så det var jätteskönt..

Ja som sagt , skönt att nästan julen är över , för hursomhelst, det är rätt många måsten , men  det är klart lite roligt har det ju vart ändå , hehe..

Önska er en God fortsättning och en skön början på det nya året!
Må gott.


ToodeLoo =)

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

God fortsättning önskar jag dig också

Anelma handarbetar sa...

God fortsättning!
Julen hos mig är redan på väg ut, lite i taget.

Kram Birgit

En tappad maska sa...

God fortsättning !

Evas Pyssel sa...

Ser ut som ni har haft en riktigt G O D jul. Jovisst är julen inte slut förrän tjugondag Knut,men här åkte allt ner igår.Ganska skönt faktiskt !!!
Kram Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...