söndag 8 juli 2012

Babylycka och smått och gott..

Hallå allihopa!
Nu har det gått ett tag (igen) sen jag bloggade sist men så kan det vara i perioder för alla.. Men NU är jag här för en liten update..
Min syster har fått en liten kille, det visste vi ju redan men jag kan bli lite skeptisk för tänk om det är fel.. Det är ju hemskt för då har alla ställt in sig och kanske handlat i pojkfärger. Jag hade inte vågat lita på det  men det är ju upp till var och en och nu blev det rätt!!
10 fingrar och tio tår, välskapt påg på 3685 gr och hela 51 cm lång..
 


En liten Stellan blev det iaf och mamma och barn mår jättebra!!
De bor ju långt härifrån och jag ser dem inte förrän i augusti men det ska bli jätteskoj för nu är det ända sen i december vi sågs och för storasyster  Bianca är det viktigt att vi ses så hon inte glömmer bort Moster Åsa..lr som hon sa en gång, "mister Åsa" Hehe.. så sött!!

Iaf har jag skickat upp babysetet jag gjort i bomull/acryl. Dystra färger kanske men syrran är inte så mycket för traditionellt babyblått utan det får stå för kortet istället!


 Babykortet kommer här
 

(får inte rätt på roteringen så hoppas ni ändå ser nåtsånär) Har tryckt med en nål så det ska se ut som spetsmönster, blev väl sådär, det var inte det lättaste faktiskt, man skulle nog trycka hårdare men det får vara så där..

Har vart hos en väninna och spunnit lite..Eller rättare sagt prövat,hehe. Vilket bry det är egentligen. Nu hade jag det ganska lätt för jag slapp rensa och tvätta och ev färga det..
Men att karda och spinna på slända ..njjjjaa sånt tar tid och nöter på axeln och armarna.
Vill ju så gärna göra det för till hösten ska vi ev få ull från en släkting till mej och som tack sak vi göra strumpor till henne.. Får nog minsann lära mig spinna på  spinnrock om det ska bli ett par strumpor,hehe.. men man ska ta sig tid och (tålamod) och ha ork till det.
 
 
 

 
Egentligen tycker jag att "bara" sticka lr virka tar tillräckligt med tid så får se hur det blir..
 Är egentligen inte så intresserad av det , inte mitt gebit men roligt att pröva på alla moment för att se vilket jobb det ligger bakom t ex 50 gr garn.. Ja då blir jag tacksam för att det finns  folk och maskiner som gjort det här jobbet innan..
Förr i tiden gick kvinnorna t ex ut i stallarna och gjorde arbete där samtidigt som de hade ullen runt armen och sländan ner vid knäna och spann samtidigt... Shit vilka superkvinnor och här klagar man..
Mmm.. väldigt tacksam...

Min lilla Ebba har fått åka till veterinären i veckan, fick ett stort sår vid örat  som egentligen behövdes att sy men iom hon är trubbnosad så vill de inte söva henne för risken att något händer är jättestor och plus att hon är allergisk mott vaccin så kanske hon inte eller hade tålt narkosen heller..
 

Så det är bara till att tvätta och ge henne penicillin i åtta dagar men kragen får hon ha ett bra tag till.. Stackars liten och sen dessutom skrattar matte åt henne när vi är ute och går men det är mest för hon är så söt i sin tratt!! Lilla trattlisa kallar jag henne.
NU har vi minsann lite sol så ska minsann gå ut och få lite vitaminer..
Må gott alla !!

ToodeLoo =)7 kommentarer:

☆Teskedsmamman☆ sa...

GRATTIS MOSTER!!!!!!!!!

Jag ska också lära mig spinna här, väntar bara hem spinnrocken, jag tänkte försöka mig på kaninpäls/ull-garn, får se hur det blir...

Söt din lilla goding är, men hon ser inte så lycklig ut i tratten ;)

Mamma C sa...

Vilken liten sötnos. Fiskegallren köpte vi på Ica för några sommrar sedan.
Kram Mamma C

lotta sa...

Grattis moster! Oj så pysslig du är. Väldigt fina saker har du gjort! Hoppas din söta vovve mår bättre. Kram Lotta

4U2 sa...

Nej, det där är inget för mig heller för jag saknar tålamod :)

Evas Pyssel sa...

Grattis till lille systersonen !! Bebisar är underbara. Synd att han inte är nära dig så du kan vara barnvakt ofta.
Jag har också provat på att karda men nä...jag vill ha färdiga garner att sätta stickor och virknål i.
Kram Eva

Chissra sa...

Grattis till att blivit moster till en liten Stellan.

Stackars lilla vovven dock. Usch.

Hur mår du annars?
Kram

Pixi sa...

Tack Chissra!! Tyvärr kan jag inte kommentera hos dej längre så hoppas du ser detta..Men jag läser dina inlägg..Jo då det får gå, hehe..Hur mår du själv?Kram =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...