lördag 13 juni 2009

Gulaschsoppa

den 23 augusti 2008

Mustig Gulaschgryta


Igår hade vi en massa arbetare här på middag,vad passar inte bättre än Ungersk Gulasch när man kanske inte har så det räcker till biff stroganoff??!!

Jo så här gjorde jag..

8 stora personer,hehe 1400 gr biff(rostbiff på rea)
5 gula lökar
4 pressade vitlökar
7 stora potatisr
4 stora paprikor i olika färger
2 kr tomat på burk
1/2 tub tomatpuré
1 dl vinbärssaft
1dl kinasoya
5 köttbuljongtärningar

5 lagerblad

1 porterflaska

12-15 dl vatten
4 msk paprikapulver
2 tsk vitpeppar salt,svartpeppar

Skär köttet i tärningar ,bryn tills det fått bra färg,salta lite o peppra.Skär löken i ringar o bryn glansig,strö över paprika pulver,pressa över vitlöken.
Häll i en stooor soppkastrull.häll i de krossade tomaterna o vattnet,tomatpuren,saften och soyan, och ölenlåt puttra på svag värme under omrörning.

häll i vitpepparn,låt det puttra vidare ,nån timme.

S
kala potatisarna o skär i små bitar ,även där o hacka paprikorna i lite större bitar..

Lägg i grönsakerna efter en timme ,smaka av hela tiden
.låt puttra med i en halvtimme-timme går oxå bra,blir godare ,ju längre det får koka samman och mustigare..


Servera med bröd att doppa i(recept kommer en annan dag på dem) o lite creme fraiche(turkisk,grekisdk yoghurt går utmärkt!!

Mycket gott för att lagt till lite andra ingredienser o gjort den till min egen
"Hemmalavadwe Gulasch"!!!

Det blev över med så det räcker till en dag till för fem pers! Bra va?!!!
Smaklig spis,passar jättebra till att bjuda på i höstrusket!!

Toodeloo!!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...