lördag 13 juni 2009

Räksallad

den 20 januari 2009

Räksallad med 2 sorters dressing!!

En gång i veckan tycker jag om att äta samma mat iaf 2 ggr!haha
med andra ord gillar jag att vara praktisk o lite sund om man kan sammanfatta det så..

Förra veckan hade vi köttfärssoppa som e mustig o dryg o blir godare efter ett par dgr..
Sen e det ingen fet mat,o det e bra för guben har sagt att han ska banta nu i flera veckor men det går ju inte för att han gillar min mat för mycket ...Lr ska tillägga inte efter soppan!!

Haha.."Näää inte soppa idag igeeen "säger han o vill gärna handla pizza men det får han inte för mej--(i helgen åt vi ,det räcker)

Så ska bli kul att se hans min nu när det blir RÄKSALLAD till middag! HAHA!!
Ptraktiskt o gott o inte blir man fet heller.
Mycket nyttiga grejor som en arbetare visst kan äta..!!

Har faktiskt gjort såser till o han ska få vitt bröd till..

Nää ,tycker om att laga mat som gör att man slipper laga mat igen dan därpå utan det e bara till att plocka fram o käka!!!

Visst ser det gott ut?!!!
O såserna går inte av hackor heller,det var den godaste citrusdressing jag smakat hittils iaf..
Här kommer receptet.

Ca 4-5 pers(o till en middag till)

1 pkt ruccola ev mer sallad
1-2 salladslökar lr en stor halva purjo(ta gärna blasten med)
1 pkt cocktailtomater
1 gurka
1 burk svarta bönor(sköljda o avrunna)
2 pkt räkor med skal
4 mogna avocados
2 päron
Kokta spiralmakaroner,sköljda i kallt vatten o avrunna)

Skala räkorna o skölj noga,häll i en stor skål.
Koka valfri mängd makkisar,typ till 4 pers(mäter inte min mängd utan tar på måfå9
Skölj o låt kallna,rör då o då så det inte klumpar sej ,skölj i mer kallt vatten isf.
Skölj salladen i durkslag o låt torka,likadant med bönorna,ska vara helt avrunna innan de läggs med salladen.
Hacka purjo smått,samma där skölj noga där med
Skiva tomaterna lätt o hacka gurkan,ta bort kärnan i avocadisarna o från skalet,skär i små bitar,skala päronen o skär de med i små bitar,efterhand ni gör detta ,hälles allt i skålen pö om pö..Blanda allt samman o gör deressingarna.





Rhode Island
4 stora matskedar turk.yoghurt/gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk chilisås
smaka av med svartpeppar o salt

Citrusdressing(min favorit)
1/2 pressad citron
1 stor msk flytande honung
3 msk olivolja
smaka av mad svartpeppar o salt

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...