den 18 juli 2008
God vinbärskaka!
100 g margarin
3 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
3 dl repade blandade svarta o röda vinbär
100 g vit choklad
1/2 dl flagad mandel
florsocker
Sätt ugen på 175 gr.
smörj o bröa en form på ca 24 cm i diam..gärna med avtagbar botten..
Smält fettet o låt svalna.
Vispa ägg o sockret poröst..Sikta ner de torra ingredienserna,men spara 1 msk av mjölet.vänd sist ner det ljumma matfettet o rör smeten slät .
Bre ut ca 2/3 av smeten jämnt i formen.
Lägg 2 dl av bären i en platspåse med det överblivna mjölet,skaka om o häll det jämnt över smeten.Klicka ut resten av smeten över bären.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 min.Ta ut kakan o höj värmen till 200 gr.
Hacka chokladen o blanda ner det med resten av bären,strööver mandelflarnen o rör om.,Häll över kakan o ställ åter in den i ugnen igen ca 7 min tills den fått en fin färg o e torr!
Sikta över lite florsocker när den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar